Anglo Araber

Vi søger billeder af Anglo arabere til brug her på siden.

Ligger du inde med billeder af god teknisk kvalitet og har du lyst til at dele dem med os, så send dem til web@shagya-anglo-arabere.dk

Vær op mærksom på, at billeder i høj opløsning giver det bedste resultat.

Vi forbeholder os retten til at vælge imellem indsendte billeder.

Racen Anglo Araber (AA)


Angloaraberen opstod ved, at man krydsede nogle avlsgodkendte engelske fuldblodshopper (xx) med nogle avlsgodkendte araberhingste (ox), eller nogle avlsgodkendte araberhopper (ox) og krydsede dem med nogle avlsgodkendte fuldblodshingste (xx) . Afkommet heraf bliver en Angloaraber.


Disse heste kan så igen, enten krydses med hinanden, eller med rene avlsgodkendte arabere eller engelsk fuldblod. Denne type af angloarabere refererer i dag til angloarabisk fuldblod (X). Begrebet angloarabisk halvblod fortæller at der er shagyaarabere i angloaraberavlen, disse benævnes med AA.

Vi kalder i Danmark alle hestene angloarabere under et.


Angloaraberen er verden over anerkendt som en selvstændig race. Men det er meget forskelligt fra land til land, hvilke type de godkender, og hvad de kalder den. Forskelligheden ligger i, om landet både godkender angloarabisk fuldblod og halvblod. Her er der igen lande, der kun godkender angloarabisk halvblod med Shagyaer som fremmed blod. Der kan i den danske angloaraberavl være sportsarabere tidligere araberraceheste, da disse i nogle år kunne indgå i angloaraberavlen. Dette er dog ikke længere muligt, men heste som før 01.01.2010 er registreret og avlsgodkendt som angloarabere forbliver angloarabere.


Avlen og racen er ikke nogen ny opfindelse, men kan føres helt tilbage til 1800-tallet, hvor man både i England og i flere af de østeuropæiske lande, startede avlen af Angloarabere. Frankrig blev dog landet, hvor man i 1833 satte avlen i system. Her har man systematiske avlet efter springegenskaber, en avl som de er blevet meget kendte på. I mange af verdens bedste springheste finder man i dag franske heste med angloaraberblod. 


Målet med Angloaraberavlen er at kombinere fuldblodshestens størrelse, ridbarhed og hurtighed med araberens hårdhed, udholdenhed og gode helbred, hvorved der fremkommer en meget smuk ridehest med et godt eksteriør og ikke mindst gode præstationsevner.


Det tilstræbes, at alle Angloarabere skal stille til materialprøve. For hoppernes vedkommende en 1-dags eller 30-dages prøve, og for hingstenes vedkommende en obligatorisk 70-dages materialprøve.


I dag fremstår Angloaraberen som en alsidig ridehest, hvilket de mange resultater på internationalt plan vidner om - specielt indenfor spring og military. Angloarabere virker også som forædler i de fleste europæiske varmblodsracer, herunder også i DV, Dansk Varmblod.