Sports Araber

Racen Sports Araber (A)


Sportsaraberen har i DSAH traditioner helt tilbage til foreningens grundlæggelse. På trods af det har den i de sidste mange år haft svære tider i DSAH. Vi i bestyrelsen mener, det er en meget spændende hest, som bestemt har sin berettigelse i DSAH’s Shagya-, Sports- og Angloaraber afdeling, og derfor forsøgte vi med de nye avlsmål og kåringsregler fra 2004, at give avlen nye og bedre vilkår i foreningen.


I 2007 ændrede vi navnet til Sportsaraber og samtidig udarbejdede vi nye registrerings- og kåringsregler, der afspejlede et nyt avlsmål. 


Avlsmålet for en sportsaraber er en ædel og elegant ridehest med arabisk præg. Alle størrelser kan registreres og kåres. Det tilstræbes dog, at en sportsaraber er over ponymål. En sportsaraber skal have et godt kønspræg, et kønt hoved godt forenet med en tilpas lang og velformet hals. Skulderen skal være velmarkeret og fri. Manken skal være lang og velmarkeret.


Overlinien skal være muskuløs med en stærk ryg med en korrekt overgang til et muskuløst og tilpas velformet kryds. Lemmerne skal være tørre og velstillede med velmarkerede led og stærke og velformede hove. Bevægelsen skal være korrekt med god takt, afskub og bæring. En sportsaraber skal være velegnet til alle former for konkurrencebrug.